Ana Sayfa Vergi E -FATURA – Birden Fazla Uygulama Yanıtı Gönderimi nasıldır?

E -FATURA – Birden Fazla Uygulama Yanıtı Gönderimi nasıldır?

1204
0

E -FATURA
SORU – CEVAP

SORU : Yanıt verilen bir Ticari faturaya tekrar bir daha yanıt verilebilir mi?
Örnek: Red verilen bir ticari faturaya 3 gün sonra Kabul yanıtı verilebilir mi?
Testlerde verilebildiğini gördük…
Burada 2 inci yanıtı işleme almak zorunda mıyız?

CEVAP :
Birden fazla Uygulama Yanıtı dönülmeye çalışılması halinde karşılaşılan durumlarla ilgili ;
Gönderici Birim kendisine, fatura yollandıktan 8 gün sonra gelen uygulama yanıtlarını kabul etmemelidir. Bir fatura için birden fazla uygulama yanıtı geldiği durumlarda gelen ilk uygulama yanıtı kabul edilmeli, diğer uygulama yanıtları kabul edilmemelidir.
Posta kutusu uygulama yanıtını, faturayı aldıktan sonra 8 gün içerisinde göndericiye yollamalıdır. Uygulama yanıtının fatura alındıktan 8 gün sonra dönülmesi engellenmelidir. Aynı zamanda uygulama yanıtının birden fazla gönderilmesi engellenmelidir.
Birden fazla uygulama yanıtı gönderilirse ilk yanıttan sonrakiler için “1195:1195 (Daha önce uygulama yanıtı gönderilmiş)” hatası alınmaktadır. Buna istinaden zarf durumu “1230 HEDEFTEN SISTEM YANITI BASARISIZ GELDI(1195:1195 (Daha önce uygulama yanıtı gönderilmiş))” olmaktadır.

Ticari faturalara verilecek yanıtların süresi ile ilgili olarak 7431 numaralı sorunun cevabına göre işlem yapılmalıdır. Yanıtın alıcısı ticari faturaya 8 günden sonra yanıt verdiyse TTK’ nın ilgili hükümlerine istinaden gelen RET yanıtına harici yollarla itiraz edebilir. Mevzuat hükümleri geçerlidir ve mükellefin sorumluluğundadır.

05.06.2018


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikZorunluluğu olmadığı halde e-Faturaya geçmek-kullanmak isteyen firmalar e-Defter de kullanmak zorunda mı?
Sonraki İçerikE-ARŞİV-İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAKTAYIZ. KESTİĞİMİZ E ARŞİV FATURASINI KAÇ GÜN İÇİNDE İPTAL EDEBİLİRİZ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz