Ana Sayfa Vergi E-Devlet sistemi üzerinden Mart ayı kısa çalışma ödeneğine nasıl başvuru yapılır?

    E-Devlet sistemi üzerinden Mart ayı kısa çalışma ödeneğine nasıl başvuru yapılır?

    E-devlet üzerinden KÇÖ başvurusu adımları ve dikkat edilmesi gereken hususlar

    846
    0

    30/06/2020 tarihine kadar kçö faydalanmayan çalışan için e-devlet üzerinden Ocak 2021’de yeni başvuru yapıldı ve ocak ve Şubat 2021 kçö çalışan faydalanıldı. Kçö bir ay daha uzatıldı. 

    Fakat e devlet üzerinden mart ayı için kçö uzatma nasıl yapılmalıdır?

    E-Devlet uygulaması sizi başvurunun gerçekleştirilebilmesi amacıyla İŞKUR E-Şube’ye yönlendirecektir. Yeni Başvuru ekranına bastığınızda karşınıza BİLGİLENDİRME, HAKLAR VE YÜKÜMLÜLÜKLER alanı gelecektir. Burada yazan bilgiler ve taahhüt edilen durumlar kısa çalışma ödeneği uygulamasının temelini oluşturacağından dolayı ilk defa başvuru yapacak olan yetkililerin bu alanı çok dikkatle incelemeleri ileride yaşanacak aksaklıkların da önüne geçecektir. 

    Kısa Çalışma Başvurusu yaptığınız “Birim”in doğruluğunu kontrol edip altındaki “Detaylı bilgi için tıklayınız” kısmından genel bilgilendirme bölümünü mutlaka okuyunuz: İşveren Bilgileri alanında kırmızı ile işaretlenmiş olan alanlar düzenlenebilir alanlardır. Bu bilgilerin yetkili tarafından doğru bir şekilde girilmesi, başvurunun hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayacaktır. Turuncu ile işaretlenmiş alanda herhangi bir düzenleme yapılamaz. Bu bilgilerde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız İŞKUR İşveren Danışmanınız ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. 

    Kişi Listesi Excel belgesini indirip Kısa Çalışma Başvurusu yapmak istediğiniz çalışanlarınızı Excel formatını bozmadan Excel dosyasının içeriğinde yer alan açıklamalara uygun olarak doldurunuz. Taahhüt kutusunu da işaretleyerek “Belge seç” kısmından bilgisayarınıza yüklediğiniz Excel kişi listesi eklenir ve “Devam Et” butonuna basınız. 

    Aynı zamanda aşağıdaki belgelerden elinizde mevcut olan bir ispatlayıcı belgeyi, Çalışma süresinin azaltıldığını veya faaliyetin kısmen/tamamen durdurulduğunu ortaya koyan belgeler (örneğin: ücret bordroları, puantaj kayıtları, üretimin, hizmetin ve/veya ihracatın azaldığına, siparişlerin ve/veya sözleşmelerin iptal edildiğine dair vb. belgeler ya da Resmi makamlar tarafından faaliyeti durdurulan işyerleri kapsamında olduğuna dair diğer belgeler) Ancak, bu kapsamda sisteme yüklenebilecek bir belge yoksa aşağıda belgelerden herhangi bir tanesinin taranarak sisteme yüklenmesi de yeterli kabul edilecektir. 

    İşyerinin yönetsel kararı, Talebini içeren İŞKUR’a hitaben yazılmış imzalanmış bir yazı, Kaşelenmiş ve imzalanmış Kısa Çalışma Talep Formu Yüklenen Excel işçi listesinde bir hata varsa aşağıdaki gibi uyarı alınır. Hatayı görmek için “Detayı indirmek için Tıklayınız” kısmı tıklanır ve çıkan açıklamaya göre hata düzeltilir “Doğrulandı ve Eklendi” yazısı Excel işçi listesinin doğrulandığı anlamına gelmektedir “Başvuruyu tamamla” butonuna basarak başvurunuzu tamamlayınız.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıllık gelir vergisi beyannamesinde geçmiş yıl zararlarının hepsi indirim konusu yapılır mı?
    Sonraki İçerikKarayolu ile yapılan yük taşımacılığı hizmetlerinde uygulanacak KDV tevkifatı oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz