Ana Sayfa Vergi E-Defterlerin ikincil kopyaları GİB’de saklanabilir mi?

    E-Defterlerin ikincil kopyaları GİB’de saklanabilir mi?

    E-Defterlerin ikincil kopyaları GİB’de saklanabiliyor mu?

    822
    0

    SORU

    1- 31 Mart 2020 tarihinde yayınlanan elektronik defter uygulaması saklama kılavuzunda belirtilen kriterleri sağlayıp GİB’den onay alarak “elektronik defter ve beratların ikincil kopyalarını saklamaya yetkili olan entegratör firmaları gösteren bir liste var mıdır?

    2- İkincil kopyalarımızı entegratör firmaların bilgi işlem sistemlerinde değil de başkanlığın bilgi işlem sistemlerinde saklamayı tercih eder isek, takip etmemiz gereken yol haritası nedir?

    GİB-CEVAP

    1-Saklama kılavuzuna istinaden daha başvuru aşamalarını tamamlayarak onay alan firma mevcut değildir ve istenilen gereksinimleri göz önünde bulundurursak onay alacak firma sayısı çok az olacaktır.2-e-Defter dosyalarının ikincil kopyalarının GİB sisteminde saklanması ile ilgili Kılavuz yakın zamanda www.edefter.gov.tr de yayımlanacak. Sitemizi takip edebilirsiniz.

    http://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=85635


    Kaynak: GİB e-defter Forum.
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİzinsiz işe gelmeyen personelimizi ihtarname ile işten çıkartabilir miyiz?
    Sonraki İçerikKırsal kalkınma yatırımlarına hibe desteği sağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz