Ana Sayfa Muhasebe E-deftere tabi tasfiye halindeki şirketler tasfiyeden döndüklerinde e-defterlerini eski ünvanla gönderebilir mi?

    E-deftere tabi tasfiye halindeki şirketler tasfiyeden döndüklerinde e-defterlerini eski ünvanla gönderebilir mi?

    E-faturaya isteğe bağlı olarak geçenler e-defter kullanmak zorunda mıdır? E-faturaya isteğe bağlık geçenler e-arşiv faturaya da geçmek zorunda mıdır? Tasfiyeye giren firmalar e-defter unvanlarını değiştirmeli midir?

    509
    0

    04.08.2020 tarihinde tasfiyeden döndük. E- defter mükellefiyiz. Gelir idaresine bildirim yaptık. İki ayrı e-defter mi göndereceğiz?

    Tasfiye sürecini başlatan mükellefler aynı zamanda ünvan değişikliği yapmış olduğundan; ünvan değişikliği öncesi ve ünvan değişikliği sonrası olarak ilgili döneme ait e-defter berat dosyalarında bildirimlerini yapmalıdırlar. 

    (Eğer ay ortasında ünvan değişikliği yaptılarsa önemle dikkat edilmelidir.)

    E-arşive gönüllü geçmek isteyen mükellefim var. Bu firma zorunlu olarak e-faturaya da geçmek zorunda mı?  E-faturaya geçtiği için de e-deftere geçmek zorunda mı? 

    İhtiyari olarak e-fatura uygulamasına dahil olan mükelleflerin VUK 509’a göre başkaca yükümlülükleri yoksa e-defter uygulamasına geçmek zorunda değiller. 

    Ancak e-faturaya ihtiyari bile geçmiş olsa e-arşiv uygulamasına dahil olmak durumundadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYerli doğal gaz üretimine verilen destek oranı arttırıldı
    Sonraki İçerikEkonomik güven endeksindeki artışta, tüketici, reel kesim imalat sanayi ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlar etkili oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz