Ana Sayfa Vergi E-deftere tabi olan firmaların sermaye artış raporunda hangi bilgiler yazılmalıdır?

E-deftere tabi olan firmaların sermaye artış raporunda hangi bilgiler yazılmalıdır?

E-deftere tabi olan firmaların sermaye artış raporunda neler belirtilir?

639
0

Maliye bakanlığı milli emlak müdürlüğüne verilmek üzere A firmasının hasılatı şu kadar ……..TL yazan bir üst yazı ile ekine beyannameleri bildirmem istenmektedir. Bu yazıyı yazar isem YMM hasılat tespiti raporu alanına girmiş olur muyum?

Raporu vereceğiniz kurum SMMM olarak sizin düzenlediğiniz raporu kabul ediyor ise sorun olmaz. Hukuki durum yaşanmaz. Önemli olan Raporu kabul edilesidir.

Şirket olarak 2020 yılında E-Deftere geçtik. Sermaye artırımı yapmamız lazım. Sermayenin Ödendiğine Dair Tespit Raporunda E-Defter bilgilerini yazmam gerekli ama Pandemi sebebiyle henüz Geçici Vergiyi vermediğimiz için defterleri de yüklemedik ve hiç berat almadık. Bu durumda raporda E-Defter bilgilerine ne yazmam gerekli veya boş bıraksam Ticaret Sicil de sıkıntı çıkar mı?

Sermayenin ödenmiş olduğunu tespitinde defter bilgileri yazılmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Başkanlığın bilgi işlem sisteminde defter saklama işlemi nasıl yapılmaktadır?

Elektronik Ortamda Düzenlenen Muhasebe Fişlerine İlişkin Kılavuz Yayınlandı..

Şahıs firması sahibinin mirasçılarının işe devam etmesi halinde KDV, Değer Artış Kazancı ve e-Fatura…

Önceki İçerikŞirket ortaklarının şahsi harcamaları gider olarak kayıtlara alınabilinir mi?
Sonraki İçerikTarım Bakanlığı: Türkiye’nin %22,5’i çölleşme riski altında

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz