Ana Sayfa Vergi E-Deftere tabi mükelleflerin muhasebe fişlerini elektronik ortamda oluşturma zorunluluğu var mıdır?

E-Deftere tabi mükelleflerin muhasebe fişlerini elektronik ortamda oluşturma zorunluluğu var mıdır?

577
0

E-defter fişlerini kâğıt ortamda oluşturup imzalamaktayım. Ayrıca toplu kayıt yapmamaktayım. Kâğıt fişe saat tarih dakika yazacak mıyız ve kâğıdı elektronik imzalama durumu söz konusu olacak mıdır?

1 Sıra No.lu Elektronik Defter Genel Tebliği’nin; “4.4. e-Defter Dosyaları, Berat Dosyaları ve Muhasebe Fişlerinin Muhafaza ve İbrazı” başlıklı bölümünün; 4.4.1 / (a) fıkrasında; e-Defter uygulamasına dâhil olan mükelleflerin e-Defter ve berat dosyaları ile “Muhasebe Fişlerini de kâğıt ve/veya elektronik ortamda muhafaza etmesinin zorunlu olduğu, İlgili mevzuat kapsamında muhasebe fişlerinizi elektronik ortamda hazırlama zorunluluğu bulunmamaktadır. Kâğıt ortamda hazırlamaya devam edebilirsiniz.

Farklı günlerde ayni kuruma 5.000 TL ve üzeri fatura düzenlenmesi durumunda kâğıt fatura düzenlenebilir mi?

5 bin TL üzeri düzenlenen faturalar, aynı gün ve aynı vergi mükellefine düzenlenen faturalar için geçerlidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKambiyo İşlemlerinde Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisinin Oranı %02’den %1’e Çıkarıldı
Sonraki İçerikKronik Hastalığı Olan Yaklaşık 9 Bin Kişiye Aylık Nakdi Yardım ve Elektrik Faturası Desteği Sağlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz