Ana Sayfa Güncel E-defterde Ücret bordrosu, KDV tahakkuk fişi ve benzeri belge işlerken belge numarasına...

E-defterde Ücret bordrosu, KDV tahakkuk fişi ve benzeri belge işlerken belge numarasına ne girilecektir?

3175
0
E-defterde Ücret bordrosu, KDV tahakkuk fişi ve benzeri belge işlerken belge numarasına ne girilecektir?

Elektronik defterde, ücret bordrosu, amortisman ve KDV tahakkuku gibi kayıtlar için tarih ve numara ve belge tipi hangisini girmemiz gerekli.
Banka hesaplarını günlük olarak tek kayıtta kaydedebilir miyiz?
Yoksa tek tek kayıt mı yapmalıyız?

Elektronik deftere giriş yapacağınız banka kayıtlarınız için; Bilindiği üzere bankaya ait işlemlerde muhasebe kaydına esas belge dekont olmaktadır. Dekontların e-Defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “dekont” olarak kaydı yapılır ve dekontun numara ve tarihinin de girilmesi zorunludur. Ancak dekont üzerinde belge numarası-tarihi yok ise, kullanılan muhasebe programının söz konusu işleme vermiş olduğu tarih ve numara, belge numarası ve tarihi olarak yazılabilir.

Eğer bankaya ait işlemler dekont bazında tek tek muhasebeleştirilemiyorsa, bu banka işlemleri günlük olarak, banka banka ayrıştırmak koşuluyla, her bir bankadan yapılan işlemler birer muhasebe fişinde işlenebilir. E-Defterde bu kayda esas belge olarak muhasebe fişi gösterilebilir. Bu muhasebe fişi e-defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “Muhasebe Fişi” olarak kaydı yapılır ve fişin numarası ve tarihi girilir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-defterde kebir hesabı bazında hareket gören hesaba sonraki dönemlerde alt hesap açabilir miyiz?

 

Önceki İçerikTürkiye’de 186 bin ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi – 2018
Sonraki İçerikKatı yakıtlarda en fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti – Mart 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz