Ana Sayfa Güncel E-defterde kebir hesabı bazında hareket gören hesaba sonraki dönemlerde alt hesap açabilir...

E-defterde kebir hesabı bazında hareket gören hesaba sonraki dönemlerde alt hesap açabilir miyiz?

846
0
E-defterde kebir hesabı bazında hareket gören hesaba sonraki dönemlerde alt hesap açabilir miyiz?

E-defter mükellefi olan şirketimiz mevcut. OCAK/2019 ayında açılış maddesinde, hesap seviyesi 1 (bir) olarak açılmış olan hesabın, daha sonra alt seviyesi olarak hesap açıldı; Örnek olarak; 335 hesap kullanılırken, daha sonra 335 001 hesap açıldı. Bundan dolayı 2019 yılında mizan değerleri tutmamaktadır. OCAK/2019 ayının beratını aldığımızdan, yapılan işlemi düzeltme şansımız yok. Muhasebe kuralları içinde kayıt düzeltme de olamıyor.
Bununla ilgili olarak, Gelir İdaresine Başvurduğumuzda herhangi bir cezai durumla karşılaşır mıyız?

Cari döneme ilişkin berat dosyası ve defter rapor berat dosyaları hazırlandıktan sonra, o döneme ilişkin hiçbir güncelleme ve değişiklik yapılmaması gerekiyor. Sonradan açılan alt hesap berat dosyanızda değişiklik yapmış olabilir. Burada da cezai şartlar uygulanabilir. Durumu Gelir İdaresi Başkanlığı’na arz eden bir dilekçe ile bildirmelisiniz. Dilekçenizde mutlaka vergi kimlik numaranızı yazmayı unutmayınız.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-defter kullanıcısı mükelleflerde Sermaye artırımı yaparken hazırlayacağımız raporda defter bilgisi olarak ne girmeliyiz?

 

Önceki İçerikBitkisel üretimin bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi
Sonraki İçerikTürkiye’de 186 bin ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi – 2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz