Ana Sayfa Vergi E-Defter yükleme dönemlerini ne zaman değiştirebiliriz?

    E-Defter yükleme dönemlerini ne zaman değiştirebiliriz?

    2020 Cirosu 5 Milyonu geçen şirketler e-fatura ve e-deftere ne zaman geçecekler

    450
    0

    E defter başvuruyu ilk yaparken yükleme seçeneğini aylık veya 3 aylık olarak sormadı bilgi formu. Şimdi aylık olarak gözükmektedir. Bunu nasıl 3 aylık yapacağım?

    Ocak sonuna kadar bilgi güncellemenizi yapabilirdiniz.

    İmalat ve toptan satış yapan (internet satışı yok) firmalar 2020 yılı cirosu 5 milyonu aştı. 01.07.2021 e-fatura e-Arşiv Fatura 01.01.2022 e deftere geçmek zorunda mıdır?

    Ciro bazında baktığımızda başkaca bir yükümlülüğü yok ise mükellefin; 2020 brüt satış hasılatları 5 milyonu geçtiğinden 01.07.2021 e-fatura ve e-arşiv fatura 01.01.2022 e-defter mükellefi olması gereklidir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGayrimenkul teslimlerinde KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikİktisadi işletmelere yapılan ürün teslimlerinde KDV tevkifatı uygulanmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz