Ana Sayfa Vergi E-defter uygulamasına dahil olan firmalar nevi değişikliği yaptığında yeni tüzel kişilik için...

    E-defter uygulamasına dahil olan firmalar nevi değişikliği yaptığında yeni tüzel kişilik için e-defter uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    384
    0

    E-defter mükellefi olan şahıs firmamız limitet şirkete geçti. Yeni tüzel kişilik için e-fatura ve e-defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    3 SIRA NO’LU ELEKTRONİK DEFTER GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 1)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞE GÖRE

    “e-Defter uygulamasına geçme zorunluluğu olduğu belirtilen mükellefler; tam bölünme, birleşme (devralma şeklinde birleşme ve yeni kuruluş şeklinde birleşme) veya tür (nev’i) değişikliğine gitmeleri halinde devrolunan veya birleşilen tüzel kişi mükellefler ile tam bölünme veya tür (nev’i) değişikliği sonucunda ortaya çıkan yeni tüzel kişi mükellefler elektronik defter uygulamasına geçmek zorundadır. 

    Uygulamalara geçme süresi hiçbir koşulda işlemin ticaret siciline tescil tarihini izleyen ayın başından itibaren 3 ayı geçemez.”


    BENZER İÇERİKLER

    Nevi değişikliğinde Muh-Sgk bildirimi nasıl olmalıdır?

    İşletme defteri nevi değişikliği ile limited şirket olabilir mi?

    İşletme usulüne tabi mükellef nevi değişikliği ile limited şirkete dönüşebilir mi?

    E- fatura kullanan tüzel kişilik nevi değişikliği yaparsa yeni oluşan tüzel kişilik e- defter…

    Bilanço esasına göre defter tutan gerçek kişiler nevi değişikliği ile limited şirkette dönüşebilir mi?

    Bağımlı olarak çalışan meslek mensupları şirketin sermaye artırımı ve nevi değişikliği raporlarını hazırlayabilir mi?

    Bir işletmeyi nevi değişikliği ile Limited şirkete dönüştürdüğümüzde şirket aktifinde görünen kıymetlerin limited şirkette…


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK adres nakli e-SGK sistemi üzerinden yapılır mı?
    Sonraki İçerik2022 Yılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Asgari Ücret Tarifesi Resmî Gazete’de Yayımlandı.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz