Ana Sayfa Vergi E-DEFTER Nevi Değişikliği Nedeni ile E-Defter Geçme Zorunluluğu

E-DEFTER Nevi Değişikliği Nedeni ile E-Defter Geçme Zorunluluğu

1055
0

E-DEFTER

SORU

CEVAP

SORU: Limited Şirketimiz 01.07.2015 tarihli bilançoya göre bütün aktif ve pasifiyle bir bütün halinde TTK’nın 180 ila 193. Maddeleri ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 19 ve 20. maddeleri hükmü gereğince tür değiştirmek suretiyle Anonim Şirketine dönüşmüştür. Anonim şirkete yeni vergi kaydı açılmıştır. Limited Şirketin 2014 Yılı brüt satışları belirtilen haddin üzerindedir. Bu durumda Anonim Şirketimiz 01.01.2016 tarihi itibari ile E-Fatura ve E-Defter e geçmek zorundamıdır?

CEVAP: 01/01/2016 tarihi itibariyle e-Fatura ve e-Deftere başlama zorunluluğunuz bulunmaktadır. e-defter ve e-fatura başvurusunu en geç 31/12/2015 tarihine kadar yapmalısınız. Başvuru için mali mühür temin etmiş olmanız gerektiğini unutmayınız.

29.11.2017

______________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMal ve hizmet ihracatı %0,5 artarken ithalat %15,6 arttı, I. Çeyrek: Ocak – Mart, 2018
Sonraki İçerikOtomatik Tescili yapılan SGK İNŞAAT dosyalarında ilişiksiz yazısı nasıl alınacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz