Ana Sayfa Muhasebe E-Defter kullananlar için sermayenin ödendiğine dair rapora ne yazılacaktır?

    E-Defter kullananlar için sermayenin ödendiğine dair rapora ne yazılacaktır?

    802
    0

    Sermaye tespit raporu hazırlıyorum. E-Defter mükellefleri için tespitin yapıldığı 2022 yılı için defter tasdik bilgilerinde envanter bilgilerinde noter bilgilerini yazacağım ama yevmiye ve kebir 2022 yılı için berat olmadığı için bu defterler için rapora ne yazacağım teşekkürler sadece 2022 yılı yevmiye yan tarafına e-defter desem yeterli midir?

    Yevmiye ve kebir için “e-defter tutulmaktadır” cümlesinin yazılması yeterlidir. Berat ile konunun ilgisi yok.


    Düzenlemiş olduğum sermaye tespit raporu ticaret odasından iade edilme sebebi olarak raporda önceki sermayenin ödendiğine dair bir tespitin yapılması isteniyor. Ticaret odasının uygulaması doğru mudur?

    Ticaret odasının uygulaması doğrudur. 

    Ticaret siciline Ayrıca ikinci rapor olarak; “SERMAYENİN ÖDENDİĞİNİN TESPİTİNE AİT SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU “da düzenlenerek verilmesi gerekir.


    2003 kuruluşlu mükellefimize sermaye artırımı yapacağız. Firma kuruluşunda sermayesini ödemiş. Şuan sermayenin ödendiğine dair raporu düzenlerken, eski sermayenin ödendiği yıllara ait defter bilgileri ve sermaye ödemelerine ait yevmiye kayıt bilgileri; çok eski olduğundan elimizde mevcut değil. Raporda ilgili bölümlere ne yazmamız gerekir?

    TTK ’ya göre zamanaşımı 10 yıldır 10 yıldan önce sermaye artırım ve ödemesi için yevmiye kaydı bilgileri yazılmaz. İlgili alana sermayenin artım tarihinin yazılması yeterlidir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTek ortaklı şirketlerde ortağın bankadan para çekmesi durumunda adat hesaplaması yapılır mı?
    Sonraki İçerikTürkiye, rüzgar enerjisi kurulumunda Avrupa’da dördüncü oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz