Ana Sayfa Vergi - Pratik Bilgiler e-defter gönderim süreleri nelerdir ?

e-defter gönderim süreleri nelerdir ?

1167
0

E DEFTER

SORU-CEVAP

SORU: KOLAY GELSİN E DEFTER GÖNDERİM SÜRELERİ NEDİR ARALIK DÖNEMLERİ TAKİP EDİLEN YILDA SÜRESİ UZUYOR MU NİSANA ?

CEVAP: a) Gerçek kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar kendilerine ait güvenli elektronik imza veya mali mühür ile imzalar.

b) Tüzel kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar (Hesap döneminin son ayına ait defterler kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar) kendilerine ait mali mühür ile onaylar.

Özel hesap dönemine tabi tüzel kişiler, hesap dönemlerinin son ayına ait e-defterlerini kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar gönderebilirler. Ancak e-Defter sistemi özel hesap dönemine tabi tüzel kişilerin son ayını tespit edememektedir. Bu durumdaki mükelleflerin Başkanlığımıza dilekçe ile başvurmaları halinde e-Defter sistemi kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın son gününe kadar açılacaktır.

__________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBir ihracat işleminde sistemimizden kaynaklı e fatura taslağı oluşturamadığımız durumlarda matbuu fatura kesip beyannameye bağlamak doğru bir işlem midir ?
Sonraki İçerikVergi affı/Taksitlendirmesi için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz