Ana Sayfa Muhasebe E-Defter kayıtlarına aynı gün içindeki banka hareketleri tek bir yevmiye fişine işlenir...

    E-Defter kayıtlarına aynı gün içindeki banka hareketleri tek bir yevmiye fişine işlenir mi?

    Banka işlemleri e-defterde aynı günde tek işlem olarak tek yevmiye maddesine işlenebilir mi?

    2753
    0

    E-defter kayıtları ile ilgili danışmak istiyorum. 

    Aynı müşteriden aynı gün içinde A bankası TL hesabına 3.000 TL, öğlen A bankası TL hesabına 5.000 TL ve aksam da A bankası usd hesabına 2.000 $ ödeme gönderdi. Biz bu aynı günde, aynı müşterimizden aldığımız 3 ödemeyi e defterde tek bir yevmiye fişi olarak muhasebeye kaydı yapabiliyor muyuz? 

    Esas olan her işlemin tek tek yevmiye maddesinde gösterilmesidir; Banka İşlemlerine istinaden açıklama bilindiği üzere bankaya ait işlemlerde muhasebe kaydına esas belge dekont olmaktadır. 

    Dekontların e-Defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “dekont” olarak kaydı yapılır ve dekontun numara ve tarihinin de girilmesi zorunludur. 

    Ancak dekont üzerinde belge numarası-tarihi yok ise, kullanılan muhasebe programının söz konusu işleme vermiş olduğu tarih ve numara, belge numarası ve tarihi olarak yazılabilir. 

    Eğer bankaya ait işlemler dekont bazında tek tek muhasebeleştirilemiyorsa, bu banka işlemleri günlük olarak, banka ayrıştırmak koşuluyla, her bir bankadan yapılan işlemler birer muhasebe fişinde işlenebilir. 

    E-Defterde bu kayda esas belge olarak muhasebe fişi gösterilebilir. 

    Bu muhasebe fişi e-defter uygulamasında belge tipi “other” ve belge açıklaması “Muhasebe Fişi” olarak kaydı yapılır ve fişin numarası ve tarihi girilir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK Ön değerlendirme, araştırma veya tespit aşamasında olan eksik işçilik prim tutarları ile kesinleşmemiş idari para cezalarının 7326 kapsamında yapılandırılması
    Sonraki İçerikİkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticaretiyle İştigal Eden Mükelleflerin Binek Otomobil Alımlarında KDV İndirimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz