Ana Sayfa Muhasebe e-Defter düzeltmesi için ne yapılmalı?

    e-Defter düzeltmesi için ne yapılmalı?

    810
    0

    Şirketimizin 2020-4 döneminde 1 faturayı mükerrer olarak kayıtlara yazdığını tespit ettik. Bu durumda e-Defter düzeltmesi ve KDV beyannamesi düzeltmesi için nasıl bir işlem yapmamız gerekir?

    Nisan dönemine ait defter berat dosyasını verdiğiniz için ilgili döneme ait bir değişiklik yapamazsınız. Cari döneme düzeltme veya Nisan 2020 dönemi defter berat dosyanızın öncelikle sistemden silinmesi için durumunuzu arz eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvurabilirsiniz. Başkanlık dilekçenize olumlu cevap verirse Nisan ayına ait düzeltmenizi yapıp aynı zamanda düzeltme beyanınızı verebilirsiniz. Onay almadan berat dosyaları değişeceğinden geçmiş döneme ilişkin kayıt atamazsınız.

    SORU

    24.03.2020 tarihinde sistemimiz (Hacker girdi) çöktü bu sebeple Ekim / Kasım döneminde vermiş olduğum defterlerin dosyası silindi. Bugün Aralık ayı defteri verirken vermiş olduğumuz defterlerin silindiğini fark ettik.

    Kayıtlarımız muhasebe programında mevcut ve beratları sistemden görüntüleyebiliyoruz fakat aralık defterini verirken ekteki hatayı veriyor.Konu ile ilgili yapmamız gereken işlemler konusunda yardımlarınızı rica ederim.

    CEVAP

    Siber saldırıya ilişkin Başkanlığımıza bildirimde (dilekçe, Özel amaçlı YMM raporu ve yetkili mahkeme tarafından düzenlenmiş zayi belgesi) bulunmanız halinde uyumlu programda ayarlama yapılarak eski dönem defterleri varmış gibi yasal yükleme dönemi defterlerinin oluşturulması sağlanabilir. Daha sonra zayi olan dönemlerle ilgili talebiniz değerlendirilip işlemlere devam edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİptal edilen e-Arşiv fatura dilekçe vergi dairesine bildirilmeli midir?
    Sonraki İçerikSon İki Yılda 1 Milyon 670 Bin İş yeri ve Aylık Ortalama 10,9 Milyon Sigortalıya Yaklaşık 83 Milyar Lira Destek Sağlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz