Ana Sayfa Muhasebe E-defter gönderiminde hafta sonuna denk gelen günde, takip eden iş gününde bildirim...

E-defter gönderiminde hafta sonuna denk gelen günde, takip eden iş gününde bildirim yapılabilir mi?

E-defter beyan süresi 30 Haziran. Fakat 30 Haziran pazar gününe denk geliyor. Defter 01 Temmuz Pazartesi verilirse sorun olur mu?

643
0

E-defter beyan süresi 30 Haziran. Fakat 30 Haziran pazar gününe denk geliyor. Defter 01 Temmuz Pazartesi verilirse sorun olur mu?

213 sayılı Vergi Usul Kanununun 18. Maddesinde; “…Resmi tatil günleri süreye dâhildir.

Şu kadar ki, sürenin son günü resmi tatile rastlarsa tatili takip eden ilk iş gününün tatil saatinde biter…..” Yukarıdaki hüküm gereğince işlem yapabilirsiniz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik5 Milyon ve üstü cirosu olan mükellefler E- Fatura ve E- defter uygulamasına ne zaman geçmelidir?
Sonraki İçerik2018 Yılında Brüt satış hasılatı 5 milyonu geçen mükellefler ne zaman e-Defter ve e-Fatura kullanmaya başlayacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz