Ana Sayfa Vergi E-Defter Başvurusunda Bulunan Mükellefler E-Fatura Portalının Açılmamasını Talep Edebilirler mi?

    E-Defter Başvurusunda Bulunan Mükellefler E-Fatura Portalının Açılmamasını Talep Edebilirler mi?

    1540
    0

    1- E-DEFTER BAŞVURUSUNDA BULUNAN MÜKELLEFLER E-FATURA PORTALININ AÇILMAMASINI TALEP EDEBİLİRLER Mİ?
    E-defter kullanıcısı olabilmek için E-fatura kullanım zorunluluğu bulunmaktadır.

    2- PORTALDAN FATURA YÜKLEME SEÇENEĞİ İLE İLGİLİ, FATURALARIN TOPLU BİR XML DOSYASI İLE PORTALA YÜKLENMESİ MÜMKÜN MÜDÜR?
    Upload mekanizması ile portal kullanım kılavuzunda belirtildiği üzere yükleme yapmak mümkündür. Her fatura xml formatında oluşturulup tek kişiye gönderilecek faturalar tek bir zarfta gönderilebilir.

    3- PORTAL HESABININ TANIMLANMAMASI TALEPLERİ UYGULAMA BAŞVURUSU SIRASINDA MI YOKSA ENTEGRASYON BAŞVURUSU İÇERİSİNDE Mİ İLETMEK UYGUNDUR?
    E-Fatura Uygulamasını entegrasyon yöntemiyle gerçekleştirmek isteyen mükellefler entegrasyon süreçleri tamamlanana kadar portal hesaplarının tanımlanmamasını talep edebilirler.

    4-  E-FATURA KULLANICI LİSTESİNİ, VERGİ NUMARASI VEYA BAŞKA BİR TEKİL ALANDAN SORGULAYABİLECEĞİ BİR WEBSERVICE VAR MIDIR?
    Özel Entegrasyon Kılavuzunda da belirtildiği gibi; posta kutuları için son ve güncel kayıtlı kullanıcılar listesi “https://merkez.efatura.gov.tr/EFaturaMerkez/userList.jsp” adresinde yayımlanmaktadır. Kayıtlı kullanıcıların sorgulandığı web servis sadece entegratör olan kullanıcılara açıktır.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAktife Kayıtlı Fabrika Binasının Mütemmim Cüzü (Bütünleyici Parçası) İle Birlikte Satılması Halinde Vergi İstisnası Uygulanabilir mi?
    Sonraki İçerikDaha Önce Yurt Dışında da Çalışmış Emekli İşçinin Yurt Dışı Çalışmalarına Ait Ücretleri Talep Etme Hakkı Var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz