Ana Sayfa Muhasebe e-Birlik’ten yapılan sözleşmeler damga vergisine tabi midir?

    e-Birlik’ten yapılan sözleşmeler damga vergisine tabi midir?

    643
    0

    Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi için değil de e-Birlikten yapılan TÜRMOB mesleki sözleşme için damga vergisi hesaplanır değil mi? Bu DV mükellef tarafından beyan edilip ödenebilir mi, yoksa anlaşmaya mı bağlıdır?

    TÜRMOB’a birlik sisteminden yapılan sözleşmeler DV’ye tabidir. Müşteri ile yapılacak anlaşmaya göre taraflardan birisi DV öder.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik1003B Muhtasar ve prim hizmet beyannamesini göndermek için ayrı şifre mi almak gerekiyor?
    Sonraki İçerikTOBB tarafından Ağustos 2020’de onaylanan kapasite raporu sayısı %22,7 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz