Ana Sayfa Vergi e-biletlerin xml olarak oluşturulması ve imzalanması zorunlu mudur?

e-biletlerin xml olarak oluşturulması ve imzalanması zorunlu mudur?

e-biletlerin xml olarak oluşturulması ve imzalanması zorunlu mudur?

733
0

e-biletlerin xml olarak oluşturulması ve imzalanması zorunlu mudur?

 

e-biletlerin xml olarak oluşturulması ve imzalanması mümkün değildir. E-Bilet Tebliğleri gereği e- Bilet formatı olarak üzerinde mali mühür/NES barındıran genel tanınırlığa sahip bir format kullanılmalıdır. Bu kapsamda Başkanlıkça aksi belirtilmediği / format ve standardı yayımlanmadığı sürece .xml kullanımı söz konusu değildir. Mevcut durumda piyasada yaygın olarak .pdf kullanılmaktadır.


Kaynak:GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVerbis’e hangi bilgilerin girişi yapılmalıdır?
Sonraki İçerikFirma tür değişikliğine istinaden hazırlanacak raporda taşınmazların ve vasıtaların değeri nasıl tespit edilecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz