Ana Sayfa Muhasebe E- Belge üzerinden düzenlenen faturalar nasıl iptal edilir?

E- Belge üzerinden düzenlenen faturalar nasıl iptal edilir?

818
0

E fatura mükellefiyiz. Mal sevkiyatlarında bazen matbaadan basılan kâğıt sevk irsaliyesini bazen de e-faturanın kâğıt çıktısını sevk irsaliye yerine kullanabilir miyiz?

E-irsaliye kapsamında irsaliye düzenlemek zorunda olan mükelleflerin ilgili mevzuata göre yasal yükümlülükleri 01.07.2020 tarihi itibariyle başlayacaktır.

Tebliğde geçen ifade ile; e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin birbirlerine düzenledikleri

e-Faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde e-Faturanın kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer. Söz konusu kâğıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer.” ifadesinin yazılması ve kâğıt çıktının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması zorunludur. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için e-Faturanın malın teslimi anında düzenlenmesi gerekir.

E-Arşiv Portalından 17/05/2020 tarihinde kesilen faturanın yanlış olduğu anlaşılmıştır. Biz bu faturayı iptal sayıp aynı tarihli fatura düzenlediğimizde ne gibi cezai bir durumla karşılaşırız?

5 bin TL ve 30 bin TL üzeri düzenlenen faturalarda iptal edilme durumu söz konusuysa her iki tarafın da faturayı kayıtlara almaması gereklidir.

Mevzuatta belirtilen” 7 gün içinde fatura düzenlenir” ifadesi ile kastedilmek istenen 7 gün geriye dönük fatura düzenlenmesi değil, işlem tarihinden itibaren 7 gün içinde fatura düzenlenmesidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKronik Hastalığı Olan Yaklaşık 9 Bin Kişiye Aylık Nakdi Yardım ve Elektrik Faturası Desteği Sağlandı
Sonraki İçerikGVK Geçici 67’nci Maddede Yer Alan Tevkifat Oranlarında Değişiklik Yapıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz