Ana Sayfa Muhasebe E-belge sisteminden 5.000 TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-belge sisteminden 5.000 TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-belge sisteminden 5.000 TL altı fatura düzenleyebilir miyiz?

    1208
    0

    E-fatura mükellefi olmayanlar 5.000/30.000 TL altı faturaları GİB portaldan isteğe bağlı e-arşiv fatura olarak düzenleyebilir mi?

    5 Bin ve 30 Bin üzeri veya altı faturalar GİB portaldan düzenlenebilir.

    Mart ayında e-fatura müşterisine sehven e-fatura yerine e-arşiv fatura düzenlemişiz.

    E-Arşiv faturayı iptal edip yerine bugün e-fatura düzenledik. İptal edilen fatura numarası boşta duruyor bu fatura numarası ile ilgili ne yapmak gerekir?

    İptal edilen fatura numarası boş bırakılmalıdır. Geçmiş tarihli ve müteselliği bozan bir durum ile karşı karşıya kalmamanız için. İptal edilen faturayı vergi dairenize bildirebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNakliye firmalarıyla yapılan sevklerde düzenlenecek e-irsaliyede hangi bilgiler yer almalıdır?
    Sonraki İçerikHaziran ayında e-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan bir mükellef temmuz ayında geçmiş tarihli kâğıt ortamda makbuz düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz