Ana Sayfa Muhasebe E-Arşiv Fatura ve e-Fatura uygulamasına dâhil olan firmalar birden fazla fatura seri...

E-Arşiv Fatura ve e-Fatura uygulamasına dâhil olan firmalar birden fazla fatura seri numarası kullanabilir mi?

916
0

 2020 yılında e fatura ve e arşive geçen müşterimiz her iki fatura grupları için ayrı seri numaraları oluşturmuştur. Kendi müşteri portföyündeki gruplara göre seri numaralar verip ona göre faturasını oluşturmuş. Bu doğru bir uygulamadır?

Özel entegratörler ile çalışılıyorsa birden fazla fatura serisini kullanabilirsiniz. GİB portal ile çalışıyorsanız iki fatura serisi kullanabilirsiniz.

 Müşavirliğini yaptığımız bir şirketin 2019 cirosu 25 Milyon TL ve üzerinde, 01.01.2020 Tarihi itibari ile, Bütün keseceği irsaliyeleri Elektronik ortamda mı Yani E-İrsaliye mi kesecek, yoksa E İrsaliye kullananlara mı, E İrsaliye Kesmek zorunda mıdır?

E-irsaliye uygulamasına dahil olmak için; sorunuzdaki yıl 2019 değil 2018 kriteridir “e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler.”


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKGF limiti 500 milyar liraya çıkarıldı..
Sonraki İçerikTIR Karnesi kapsamında kaç ülkeden geçiş yapabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz