Ana Sayfa Vergi Düzenlenen satış faturasına ait iade faturası sonraki ay gelirse önceden tahakkuk eden...

    Düzenlenen satış faturasına ait iade faturası sonraki ay gelirse önceden tahakkuk eden KDV ödenir mi?

    705
    0

    Bir mükellefim yaptığı tadilatlar için 29/07/2020 tarihinde 1.000.000 (bir milyon) + KDV fatura kesti. 05/08/2020 tarihinde karşı taraf iade faturası kesti.

    1- Mükellefim temmuz ayında çıkan 180.000 TL KDV beyan edip ödeyecek mi, yoksa 8.ayda gelen iade faturasını 7.ayda işleme alacak mıyım?

    2- 7.ayda işleme alacaksam 8.ay BA-BS’de mi bildireceğim?

    Alınan faturalar ve düzenlenen faturalar düzenlendikleri tarihlere göre kayıtlara alınır. Her fatura düzenlendiği tarihe göre B formuna yazılır. İade faturası için özel bir işlem yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUzatılan kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikEkim bordrosunu yaparken sorum olacak pandemide birçok personelim rapor aldı.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz