Ana Sayfa Muhasebe Düzenlenen E- irsaliye iptal edilebilir mi?

    Düzenlenen E- irsaliye iptal edilebilir mi?

    E- irsaliye iptal edilebilir mi?

    966
    0

    E-irsaliye mükellefim var 01.07.2020 tarihinde e irsaliye kesmeye başladı.

    Kesmiş olduğu e-irsaliyeyi iptal etmek istiyor. Fakat karşı taraf e irsaliye mükellefi değil nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir?

    e-İrsaliye belgesinin iptali söz konusu değildir.

    Bununla birlikte malın fiili sevkinden önce, malın muhteviyatının ya da alıcının hatalı olduğunun tespiti durumunda, alıcı tarafından e-İrsaliye muhteviyatının tamamına “irsaliye yanıtı” ile “red” yanıtı verilebilir.

    Karşı firmaya 30 ton hurdayı irsaliye ile gönderdik ve irsaliyeyi GİB sistemine gönderdik. Karşı taraftaki firmada ürünü kantarda tartıp bize net 29 ton olduğunu bildirdi. Bu aramızdaki 1 ton fire için ben sistemden gönderdiğim ve muhasebe yazılımımızda kayıtlı irsaliyeyi 29 ton olarak düzeltebilir miyim?

    Düzenlenen irsaliye üzerinde sonra da değişiklik ya da düzeltme yapmak mümkün değildir. Özel entegratör firma ile görüşebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnerji temin etmek isteyen tüketicilerin elektrik faturalarında enerjinin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işaret bulunacak
    Sonraki İçerikFinlandiya’da tüketici güveni seviyesi Temmuz 2020’de -1,6’ya arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz