Ana Sayfa Çalışma Hayatı Dünyanın En İyi CEO’larından İş Hayatında Başarılı Olmanın Sırları!!!

    Dünyanın En İyi CEO’larından İş Hayatında Başarılı Olmanın Sırları!!!

    1960
    0

    Fortune US iş dünyasında hızla yükselen başarılı CEO’larından başarılarının sırları ile ilgili tavsiyeleri hakkında bir araştırma yaptı.

    İş hayatında başarılı olmanın sırları hakkında Dünyanın En İyi CEO’larının profesyonel açıklamaları kısaca şöyle;

    1- Warren Buffett: Berkshire Hathaway’de Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak bulunan Buffet’ın genç kadınlara tavsiyeleri kısaca şöyle; “Bir erkeğin yapacağı şeyi yapın. Tutkularınızın peşinden gidin. Sevdiğiniz işi yapın. Gerçek şu ki, çok az insan işinde sıçrama kaydeder; bu nedenle de, sandığınızdan daha fazla başarılı olacaksınız. Eğer yaptığınız işe dört elle sarılırsanız, sizi fark edeceklerdir.”

    2- Mary Barra: General Motors şirketinin CEO’u olan Barra ise sevdiğiniz, tutkuyla istediğiniz bir şeyi yapmanızı tavsiye ediyor. Barra’ya göre hayat kısa ve tutkuyla bağlı olduğunuz bir meşgaleniz olması halinde doğal olarak başarılı oluyorsunuz.

    3- Marc Andreessen: Andreessen Horowitz’de Ortak Kurucu olan Andreessen ise Steve Martin’in “Born Standing Up” adlı kitabındaki şu cümle ile başarı tavsiyesini açıklıyor “O kadar iyi olun ki sizi göz ardı edemesinler.”

    4- Helena Foulkes: CVS Caremark Corporation’da Başkan Yardımcısı. Koşmayı sevdiğini ve işle ilgili karar verme sürecini bir maraton koşusuna benzeten Foulkes, işle ilgili verilecek kararları ise maratonun bitiş çizgisine benzetiyor ve o yolda bir çok zorlukla karşılaşmaya hazır olunmasını söylüyor. Ancak Foulkes, ödüle odaklanınca bitiş çizgisine varmak için motive olmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyor.

    5- Jeffrey Katzenberg: DreamWorks’un Ortak Kurucusu. Katzenberg’e göre başarıya giden yolda görevin ne kadar küçük ya da büyük olduğu önemli değil; beklenenden biraz daha iyi yapmanız halinde, fark edilecek ve ödüllendirileceksiniz. Dream Works’te yaptıkları her filmle, seyircilerin beklentilerini aşma amacı ve iddiasıyla yola çıktıklarını belirten Katzenberg, her zaman başarılı olunmayacağınında altını çiziyor.

    6- Meg Whitman:  Hewlett-Packard’da Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO. Daha önce Kaliforniya Valiliği’ne aday olmasına rağmen seçilemeyen Whitman, bu başarısızlığın kendisi üzerinde çok yarar sağladığını çünkü eleştirilere kulak asmamayı öğrendiğini söylüyor. Sevdiğiniz işi yapmanız gerektiğini, çünkü işte çok zaman geçirildiğini diye açıklayan Whitman’nın genç insanlara tavsiyesi ise “Eğer sizin için doğru olmadığını düşündüğünüz bir şeyler yapmanız istenilen bir şirkette çalışıyorsanız ya da liderlik ve yönetimle ilgili sıkıntılarınız varsa, hemen bırakıp gidin.”

    7- Martin Sorrell: WPP Group’da CEO olan Sorrell’in işteki başarı hakkında tavsiyesi ise çok kısa ve net; “İşinize bakın!” ve sloganı ise “Sebat ve hız”.

    8- Ginni Rometty: IBM Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO’su Rometty’nin işte başarı ile ilgili tavsiyeleri ise geçmişi hiçbir zaman korumamanız yönünde. Geçmişi hiçbir zaman korumamanız halinde, hiçbir zaman onu, yapışıp kalacak kadar sevmeyeceğinizi düşünen Rometty, ayrıca kendinizi hiçbir zaman bir ürün olarak tanımlamamanızı; ayrıca rekabetle de tanımlamanız yönünde. Rometty’ye göre eğer ürününüz ya da rekabetle kendinizi belirlerseniz, müşterinizin kim olduğu dikkatinizden kaçacağı yönünde.

    9- Steve Collis:  AmerisourceBergen Başkanı ve CEO’su. Collis’in açıklamalarına göre kendisinin bugüne kadar aldığı en iyi tavsiye babasından: “Yarışa nasıl başladığınız değil, nasıl bitirdiğiniz önemlidir.” Bizlere verdiği tavsiye ise Victor Frankl’ın şu sözünde yer alıyor: “Başarıyı hedeflemeyin. Ne kadar çok hedeflerseniz o kadar kaçırırsınız. Başarı da mutluluk gibi, peşinden gidilecek bir şey değil. Kendiliğinden doğar ve de ancak kişinin büyük bir davaya kendisini adamasıyla beklenmedik bir yan etki şeklinde ortaya çıkabilir. “

    10- Indra Nooyi: PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nooyi’ye göre zor görevlere dört elle sarılmanız gerekiyor. Nooyi’ye göre genellikle kolay bir iş üstlenme, o işi iyi yapma ve daha sonra daha büyük bir göreve sıçramanın daha kestirme bir yol olduğunu düşünüyor ve ona göre bu teoride asıl sıkıntı şu ki, kolay bir işi iyi yaptığınızda, kimsenin bunun farkına varmaması. Zor görevlere aday olmak ve başkalarının çözemediği sorunları çözmek için çalışmanın çok daha iyi olduğunu düşünen Nooyi, böylece bir organizasyonda gerçekten güvenilir bir lider olunabileceğini düşünüyor.

    Kaynak: Fortune Türkiye
    Derleyen: Özge Burçak Aydınalp

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTürkiye’nin Ar-Ge harcaması 2009-2016 arası
    Sonraki İçerik2018 ilk 3 ayında Toplam İhracat 41 Milyar 185 Milyon USD olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz