Ana Sayfa Ekonomi Dünyanın En Fazla ve En Az Rekabetçi Ekonomilerini Biliyor musunuz?

    Dünyanın En Fazla ve En Az Rekabetçi Ekonomilerini Biliyor musunuz?

    1452
    0

    Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı yeni yayınladığı rapora göre; küresel ekonomisi yaklaşık 10 yıl önce başlayan ekonomik krizden sonra iyiye doğru gidiyor. 2017 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasıla yüzde 3,5 oranında artış gösterdi.

    EURO BÖLGESİNDE YÜZDE 1,9’LUIK BÜYÜME
    Özellikle de Avrupa ekonomilerinde temkinli bir büyüme göze çarparken, Euro bölgesinde yüzde 1,9 ‘luk büyüme bekleniyor.

    10 BÜYÜK EKONOMİNİN ALTISINDA VAR
    Bu gelişme dünyanın en büyük 10 ekonomisinin 6’sında görülebilmektedir.

    ULUSAL REKABET NASIL TANIMLANIR?
    Dünya Ekonomik Forumu, ulusal rekabeti tanımlarken politika, üretim faktörleri ve kurumların işlevselliği kullanmaktadır.

    İSVİÇRE İLK SIRADA
    Kamu sağlığı, ilk öğretim ve sağlam bir makroekonomik yapılanma  dahil gibi belirleyici faktörler arasında dengeli bir şekilde dağılan güçlü sonuçlar ile İsviçre 5.86 endeks puanı ile toplamda ilk sırada yer aldı.

    Birincilikte İsviçre ekonomisinin esnek olmasından kaynaklı olarak yeni teknolojileri kolayca kendine adapte edebilme kapasitesinin yüksek olmasının da payı büyüktür.

    İKİNCİLİK ABD’NİN
    2010 yılındaki endeks skorundan beri artış gösteriyor olsa da ABD, listede İsviçre’den sonra gelerek ikinci sırada yer alıyor.

    EĞİTİM VE SAĞLIK DA GELİŞME ŞART
    Amerika’nın sahip olduğu yüksek puana rağmen, ABD’nin makroekonomik özelliklerini özellikle de en zayıf olduğu eğitim ve sağlık alanlarında geliştirmesi gerekmektedir.

    EN AZ REKABETÇİ EKONOMİ YEMEN’İN
    Savaştan tahrip olmuş Yemen 2,87 puanıyla rekabet sıralamasının en alt sırasında yer aldı.

    ÇAD VE MOZAMBİK DE ALT SIRALARDA
    Yemen’i takip eden Çad ve Mozambik 3’ten az puan alarak sıralamanın en altlarında yer aldı.

    8’İ AFRİKA ÜLKESİ
    Sıralamanın alt sıralarında yer alan 10 az rekabetçi ülkenin 8’ini Afrika kıtası ülkeleri oluşturuyor.

    Yemen dışında Haiti de 3.22’lik skoru ile en az rekabetçi ülke sıralamasının ilk 10’unda Afrika ülkesi olmayan ikinci ülke oldu.

    Kaynak: Forbes

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYabancı Çalışma İzni İçin Gerekli Dilekçe ve Formlar Nelerdir?
    Sonraki İçerikEngelliler İçin İthal Edilen Özel Tertibatlı Araçlarda Aranılan Şartlar Nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz