Ana Sayfa Şirketler Dünyanın En Çok Kazanan Spor Kulübünü Biliyor musunuz?

Dünyanın En Çok Kazanan Spor Kulübünü Biliyor musunuz?

1184
0

Forbes Spor Ekonomi Endeksine göre 182 spor kulübü arasında ilk sırada Real Madrid yer alıyor.

Spor dünyasının en çok kazananların açıklandığı aynı listede 182 kulüp, 160 sporcu,72 marka ve 40 aracı firma (menajerlik) yer almaktadır.

Real Madrid toplu listede ise Nike, Pepsi ve Lebron James’ten sonra 4. Sırada yer alıyor.

Real Madrid’in 1 yıllık geliri 688 milyon dolar olarak açıklandı.

Piyasa değeri ise yaklaşık 4 milyar dolar.

İşletmenin karı ise 181 milyon dolardır.

Mayıs ayında Real Madrid Adidas ile 10 yıllık anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre kulüp 224 yılına kadar Adidas’ın hazırladığı kulüp ürünleri satışından vereceği %22lik gelire ek olarak yıllık 75 milyon dolar kazanacak.

Kaynak: Forbes

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÇek Teminat Bedeli Nedir?
Sonraki İçerikNike Spor Index’inde Birinci Sırada!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz