Ana Sayfa Dünya Dünya’da ham çelik üretimi 2020 yılı Eylül ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına...

    Dünya’da ham çelik üretimi 2020 yılı Eylül ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %2,9 arttı

    456
    0

    DÜNYA ÇELİK ÜRETİMİ

    Dünya Çelik Derneği (worldsteel) tarafından açıklanan 2020 yılı Eylül ayı verilerine göre, dünya ham çelik üretimi, geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla, %2,9 artış kaydederek 156.4 milyon ton, yılın ilk 9 ayında ise %3,2 azalışla, 1.4 milyar ton seviyesinde gerçekleşti.

    Ocak-Eylül döneminde, Çin’in ham çelik üretimi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla  %4,5 oranında artışla 782 milyon tona yükselirken, ikinci sırada yer alan Hindistan’ın ham çelik üretimi %16,5 azalışla 70.2 milyon ton, üçüncü sırada bulunan Japonya’nın ham çelik üretimi ise %19,1 oranında azalışla 61.2 milyon ton olarak gerçekleşti.

    Dünyanın en büyük çelik üreticisi ve tüketicisi konumundaki ülkelerden, AB’nin ham çelik üretiminin %17,9, Japonya’nın %19,1 ve ABD’nin %19,2 oranında gerilediği dikkate alındığında, Türkiye’nin çelik tüketiminde ve üretiminde gösterdiği performans, gelecek için ümit verici bir gösterge niteliği taşıyor. Bu göstergenin önümüzdeki aylarda daha iyileştirilebilmesi ve 2017 yılı rakamlarının da geride bırakılabilmesi için, başta DİR olmak üzere, ithalatı teşvik eden mekanizmaların gözden geçirilmesine, ABD ve AB gibi ülkelerde ihracatı zorlaştıran korumacı uygulamaların kaldırılması yönündeki girişimlerin yoğunlaştırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.


    Kaynak: Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Basın Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7244 sayılı kanun kapsamında emeklilik sebebiyle işten çıkartım yapabilir miyiz?
    Sonraki İçerikMeslek ve teknik öğrenim gören stajyerlerin işe girişlerini staj yaptığı iş yerimi yapmalıdır? 

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz