Ana Sayfa İstatistik Dünya Bankası’nın Türkiye Ekonomik İzleme Raporunda Türkiye ekonomisinin 2021 yılında %5 büyüyeceği...

    Dünya Bankası’nın Türkiye Ekonomik İzleme Raporunda Türkiye ekonomisinin 2021 yılında %5 büyüyeceği tahmin ediliyor

    Ekonomide bu hafta ne oldu?

    512
    0

    TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

    Ekonomide bu hafta ne oldu?

    Yurtiçinde işsizlik rakamları ön plana çıkarken, yurtdışında Euro Alanı’nın ekonomik daralma rakamları konuşuldu.

    Yurt İçi Gelişmeler

    • Mayıs ayında işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 331 bin kişi azaldı. İşsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile %12,9, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı 1,6 puanlık artışla %24,9 olarak gerçekleşti.
    • Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %2,8, ithalat birim değer endeksi %9 azaldı. Aynı dönemde ihracat miktar endeksi %18,5, ithalat miktar endeksi %22,1 artış gösterdi.
    • Haziran ayında sanayi üretimi, bir önceki aya göre %17,6, bir önceki yılın aynı ayına göre %0,1 artış gösterdi.
    • Haziran ayında sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,8 azalırken, bir önceki aya göre %16,5 arttı. Haziran 2019’dan Haziran 2020’ye gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,8, otomotiv yakıtı satışları %0,9 azalırken, gıda, içecek ve tütün satışları %3 artış gösterdi.
    • Dünya Bankası’nın Türkiye Ekonomik İzleme Raporunda Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %3,8 daralacağı 2021 yılında ise %5 büyüyeceği tahmin ediliyor.


    Kaynak: TOBB Verileri – TOBB Ekonomi Bülteni Sayı 33
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDar mükelleflerin gayrimenkul sermaye gelirleri üzerinden hangi oranda stopaj yapılacaktır?
    Sonraki İçerikDondurma satışlarında kullandığımız plastik kaplar için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz