Ana Sayfa Ekonomi Dünya Bankası Türkiye’nin 2017 Büyüme Tahminini 0,4 Puan Arttırarak %4’e Yükseltti!!!

    Dünya Bankası Türkiye’nin 2017 Büyüme Tahminini 0,4 Puan Arttırarak %4’e Yükseltti!!!

    1298
    0

    Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya bölgelerindeki son gelişmeler ele alınarak hazırlanan Avrupa ve Orta Asya’da Göç ve Hareketlilik Raporunda bu bölgelerdeki ekonomik büyümenin 2017’de %2,2’ye ulaşmasının beklendiği belirtilerek, bu rakamın Mayıs 2017 tahminine kıyasla 0,3 puan yukarıda olduğu açıklandı.

    Raporda Türkiye için, büyük ölçüde etkili mali teşviklerin etkisiyle küresel finansal krizden sonra dikkate değer bir şekilde güçlü büyüme kaydettiğini, Türkiye’de 2011-2016 yılları arasında GSYH artışı ortalama %6,4 olduğu belirtildi. 2016 yılı için ülke büyümesi yükselen enflasyon, uzun dönem faiz oranındaki artış ve TL’deki değer kaybı nedeniyle %3,2’ye gerilediğinden bahsedilen raporda, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki diğer ülkelere kıyasla yüksek büyüme beklentileri öncülüğünde 2017’nin ilk yarısında yeniden güçlü büyüme sergilendiği açıklandı.

    Avrupa ve Orta Asya’da Göç ve Hareketlilik Raporunda, Türkiye’nin büyüme tahmini 2017 için 0,4 puan artırılarak %4’e, 2018 için 0,4 puan azaltılarak %3,5’e revize edildi.

    Kaynak: Fortune Türkiye

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017- Eylül Karşılıksız Çekler 2016-Eylül Ayına Göre %8 Arttı!!!
    Sonraki İçerikDikkat!!! Güvensiz Otomobile Etkin Piyasa Denetimi Geliyor!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz