Ana Sayfa İstatistik Dubai’nin ekonomisi %2,1 oranında büyüdü

Dubai’nin ekonomisi %2,1 oranında büyüdü

773
0

Dubai’nin ekonomisi %2,1 oranında büyüdü

Dubai İstatistik Merkezi’nin yayınladığı verilere göre, Dubai ekonomisi, emirliğin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının 2019’un ilk altı ayında sabit kalarak 208,2 milyar AED’ye ulaşmasıyla 2019’un ilk yarısında yıllık bazda %2,1 oranında büyüdü.

Dubai’nin ekonomisinin esnekliği ve işletme yapısı, bölgesel ve küresel ekonominin yavaşlamasına rağmen emirliğin ekonomik büyümesini sürdürmesini sağladı.

Hem bölgedeki ve hem de dünyadaki ülkelerle yeniden ihracat işi ve ticareti arttığı için toptan ve perakende sektörü, Dubai’nin güvenilir altyapısı sayesinde yerel ekonominin genel büyümesini destekledi.

Ticaret faaliyetinin Dubai’deki en etkili faaliyetlerden biri olduğu düşünülmekte ve ölçek ekonomisi avantajı bulunmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve bölgedeki en büyük şirketlerden bazıları ticaret alanında faaliyet göstermektedir.

Taşıma ve depolama faaliyetleri, 2019’un ilk yarısında, 2018’deki aynı döneme göre %6,2 oranında artarak 26,4 milyar AED katma değeriyle toplam ekonominin %0,8 oranında büyümesini sağladı.

Konaklama ve yemek hizmeti faaliyetleri, toplam ekonomiye %5,1 katkısı ile 10,6 milyar AED’lik katma değerle %2,7 oranında arttı.

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı’nın verilerine göre, 2019’un ilk yarısında Dubai’ye gelen toplam uluslararası ziyaretçi sayısı 2018’deki aynı döneme göre %3,2 oranında artarak 8,4 milyon ziyaretçiye ulaştı.

Tüm bunların yanında, tarım, elektrik, gaz, su, atık yönetimi, bilgi ve iletişim faaliyetleri ile finansal ve sigorta faaliyetleri ise 2018’deki aynı döneme göre %1,4 oranında azalmıştır.


Kaynak: Dubai İstatistik Merkezi / Link: https://www.dsc.gov.ae/en-us/DSC-News/Pages/Dubai-Economy-Grows.aspx
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş yerleri iş sağlığı ve güvenliğini sağlarken hangi ilkeleri göz önünde bulundurmalıdır?
Sonraki İçerikKültür yatırımı ve girişimleri için uygulanacak teşvikin esasları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz