Ana Sayfa Dünya Dubai’de inşaat maliyet endeksi 2019’un 3. çeyreğinde %0,28 azaldı

Dubai’de inşaat maliyet endeksi 2019’un 3. çeyreğinde %0,28 azaldı

769
0

Dubai’de inşaat maliyet endeksi 2019’un 3. çeyreğinde %0,28 azaldı

Dubai İstatistik Merkezi’nin yayınladığı verilere göre, Dubai’de İnşaat Maliyet Endeksi (İME) 2019’un üçüncü çeyreğinde 2019’un ikinci çeyreğine kıyasla %0,28 oranında azaldı.

İnşaat maliyetleri, konutlar için %0,29 ve konut dışı binalar için %0,24 oranında azaldı.

Dubai’nin İnşaat Maliyeti Endeksi, 2019’un üçüncü çeyreğinin İnşaat Maliyeti Endeksi ile 2018’in üçüncü çeyreği karşılaştırıldığında, konut birimlerinin inşaat maliyetinde %0,88 ve konut dışı birimlerde %1,16 oranında azalması nedeniyle %0,94 oranında geriledi.

Madencilik ve Taşocakçılığı Grubunda %2,88, İmalat Grubunda ise %0,33 oranında azalma olması nedeniyle bina inşaatında kullanılan hammadde ve malzemeler %0,47 oranında azalmıştır.

Öte yandan, ücretler, ekipman, işçilik ve diğer maliyet kategorisi fiyatları sabit kaldı ve önceki seviyelerini korudular.


Kaynak: Dubai İstatistik Merkezi / Link: https://www.dsc.gov.ae/en-us/DSC-News/Pages/Dubai-Statistics-Construction-Cost-Index-of-Dubai-Drops.aspx
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÜcreti ödenmediği için işe gelmeyen işçi tazminatsız işten çıkartabilir mi?
Sonraki İçerikFirma aktifine kayıtlı olmayan aracın giderleri kayıt altına alınabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz