Ana Sayfa Muhasebe Dövizli olarak tarafımıza düzenlenen faturayı kayıtlara TL olarak mı almalıyız?

    Dövizli olarak tarafımıza düzenlenen faturayı kayıtlara TL olarak mı almalıyız?

    Mükellef olmayan bir kişi banka hesabından döviz alıp satıyor ve bu işten para kazanıyorsa bu işi her gün yapmakta ise, mükellef kaydı açmak gerekli mi?

    505
    0

    Tedarikçi firmamızın tarafımıza düzenlediği fatura da birim fiyat tutar TL’dir.Fakat sol altta bi yerde döviz kodu döviz tutarı yazıyor. Bu fatura dövize endeksli midir? Kayıtlara alırken TL olarak mı kayıtlara almalıyız?

    Fatura kayıtlara TL olarak alınır.

    Mükellef olmayan bir kişi banka hesabından döviz alıp satıyor ve bu işten para kazanıyorsa bu işi her gün yapmakta ise, mükellef kaydı açmak gerekli mi?

    Banka mevduatlarından elde edilen faiz gelirlerinden Kaynak da GV tevkifatı yapılır.

    Bu vergileme nihai vergilemedir. Yıllık GV beyannamesi verilmez. Döviz kurlarının değişikliğinden elde edilen kazanç MSİ tanımına girmemektedir. Herhangi bir beyanname verilmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğü Eylül 2020 döneminde bir önceki yıl sonuna göre %33,7 artarak 6.004 milyar TL oldu
    Sonraki İçerikTemmuz 2020 dönemi itibarıyla tarım, sanayi ve hizmetler sektörünün toplam istihdam içindeki payları sırasıyla %19,4,%19,6 ve %61 olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz