Ana Sayfa Muhasebe Dövizli işlemlerde kur farkı faturasında kdv var mı?

Dövizli işlemlerde kur farkı faturasında kdv var mı?

2159
0

Dövizli işlem ile çalıştığımız firmalardan kur farkı için iç yüzde ile %18 kdv’li fatura talep etmekteyiz. Firma Danıştay Vergi Dava dairesinin kararını gerekçe göstermekte ve faturayı düzenlememektedir. Burada baz almamız gereken KDV Uygulama Genel Tebliği midir? Yoksa Danıştay Vergi Daireleri Kurulu kararı mıdır?

(29.11.2018)

Danıştay Vergi Daireleri Kurulu kararı Vergi idaresi tarafından Tebliğ haline getirilmediği sürece geçerli olan KDV tebliğleri olduğu görüşündeyiz.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Faturadaki kur ile ödeme tarihi arasındaki kur farkı için fatura kesecek miyiz?

 

Dövizli yaptığım ürünü iade ettim. Kur farkı faturası kesmeme gerek var mı?

 

Faturayı TL Kestim, Ödemesini Döviz aldım. Kur Farkı oluşur mu?

Kur farkının KDV oranı nedir?

 

 

 

 

Önceki İçerikSamuray, Daimyo, Matthew Perry ve Milliyetçilik (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)
Sonraki İçerik25 Ocak 2019 Tarihli ve 30666 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz