Ana Sayfa Muhasebe Dövizli alınan çeklerin iadesi yapılırken hangi kur değerini kullanmalıyız?

Dövizli alınan çeklerin iadesi yapılırken hangi kur değerini kullanmalıyız?

Dövizli alınan çeklerin iadesi yapılırken hangi kur değerini kullanmalıyız?

1500
0

Malın faturası TL olarak düzenlenmiş, karşılığında döviz çeki verilip hesap kapatılmıştır.3 ay sonra döviz çeki geri iade edildiğinde hangi tarihin kurunu almalıyız. Çeki verdiğimiz tarihteki kur mu, iade tarihindeki kur mu?

Çek verildiği tarih de MB Döviz alış kuru ile kayıt yapılır.

Çekin ödendiği veya iade alındığı tarih itibari ile de MB Alış kuru ile değerleme yapılır.

Maske ihracatı yapabilmek için ihracat adeti kadar maskeyi DMO HİBE edilmesi gerekmektedir. Bedelsiz bir teslim yapılacaktır. Hibe edilecek ürün alış direkt gider yazılabil mi?

Kamu kurumuna bedelsiz hibe edilen maske için KDV uygulanmaz. Ancak hibe edilen maske tutarı Gider yazılmaz. KKEG olarak kayıtlara alınır. Hibe de olsa fatura düzenlenir. Düzenlenen fatura B formuna yazılır. Yapılan bağış için düzenlenecek fatura KKEG yazılır. Geçici vergi beyannamesinde ve yıllık beyannamesinde KKEG eklenir. Kurumlar vergisi matrahından Kazancın bulunması halinde kurum kazancının %5’i kadar indirim yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇoklu Baro Kanunu Resmi Gazete’de Yayınlandı
Sonraki İçerikTasfiyesi devam etmekte olan şirketin karşılık ayırmak suretiyle bankada bulunan parasını ortaklara dağıtmasında vergi uygulaması nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz