Ana Sayfa Duyurular Döviz Pozisyon Raporunun alt limiti, verilme tarihi ve kapsama alınanlar ile ilgili...

Döviz Pozisyon Raporunun alt limiti, verilme tarihi ve kapsama alınanlar ile ilgili değişiklik yapıldı. (12.04.2023)

367
0

12.04.2023 TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASINA BİLDİRİLECEK AYLIK ÖZET DÖVİZ POZİSYON RAPORU’NUN DÜZENLENME ALT LİMİTİNDE VE BİLDİRİM SÜRELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

  • Raporlama yükümlülüğü doğuran kredi bakiyesi 5 Milyon TL’den 10 Milyon TL’ye yükseltildi.

  • Toplam kredi bakiyesi 10 Milyon TL ile 50 Milyon arasında olan firmaların raporlama yükümlülüğü 2024 yılı Ocak ayına ilişkin raporla başlamak üzere ertelendi.

  • Toplam kredi bakiyesi 50 Milyon TL ve üzerinde olan firmalar için Mart ve Nisan 2023 aylarına ilişkin raporların bildirim süresi 30 Haziran 2023’e uzatıldı.

  • Raporun en geç bildirim süresi “takip eden ayın ilk on iş günü” yerine “takip eden ayın son günü”

    olarak değiştirildi.

    Saygılarımla,

    Erol Demirel


Kaynak: İSMMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket ortağının alacağını sermayeye ilave edebilir miyiz?
Sonraki İçerikÇalışanın tedavi masraflarını karşılayan şirket ilgili faturayı gider yazabilir mi? KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz