Ana Sayfa Haberler Döviz hesaplarında 220 milyon TL büyüme

Döviz hesaplarında 220 milyon TL büyüme

824
0

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu verilerine göre, yurt içi ve dışında ikamet eden kişilerin döviz tevdiat hesapları 2018 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 30,1 artarak 952 milyar 751 milyon liraya yükseldi.

Böylece muadil döviz tevdiat hesapları bir yıl içerisinde tutar bazında 200 milyar 462 milyon lira artmış oldu.

Yurt içi ve dışında ikamet eden kişilerin kıymetli maden depo hesapları 2018 senesinde bir önceki yıla oranla yüzde 71,7 artarak 41 milyon 391 liraya ulaştı.

Böylece bir yıllık süreçte bahsi geçen hesaplar yaklaşık iki kat artarak 17 milyar 288 milyon lira oldu.

Yurt içi ve dışında yerleşik mudilerin Türk parası mevzuatı ise 2018 senesinde bir önceki yıla oranla yüzde 9,1 artarak 1 trilyon 41 milyar 734 milyon lirayı buldu.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAlış iade kaydını nasıl yapacağım?
Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz