Ana Sayfa Mevzuat Döviz bürosu açmak için nereye başvuru yapmamız gerekiyor?

Döviz bürosu açmak için nereye başvuru yapmamız gerekiyor?

1354
0
Döviz bürosu açmak için nereye başvuru yapmamız gerekiyor?

Yabancı uyruklu bir mükellefim (yabancı ortaklardan kurulu bir şirket açarak) döviz bürosu açmak istiyor. Bu mümkün mü? Döviz bürosu açma şartlarını hakkında bize bilgi verebilir misiniz veya bilgi alabileceğimiz bir kuruma yönlendirir misiniz?

Döviz bürolarının açılışları izne tabidir. Mersis’den hazırlanacak sözleşmeniz örneği ile öncelikle BDDK’dan izin alındıktan sonra Ticaret Bakanlığı iç ticaret genel müdürlüğüne başvurunun yapılması ardından ilgili ticaret sicili müdürlüğüne tescil için başvuru yapılması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Perakende satış yapacaklar iş yeri açılışından itibaren kaç gün içerisinde ÖKC alması gerekmektedir?

Türkiye’de şube açılışı yapan yabancı firmalar kurumlar vergisine tabi midir?

Şube açılışları ticaret odasından tescil edilmeli midir?

 

 

 

Önceki İçerik7181 Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun
Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemi Duyurusu – 09.07.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz