Ana Sayfa Muhasebe Dönem içinde alınan kırtasiye malzemelerinin iadesinde hangi hesapları kullanmalıyız?

Dönem içinde alınan kırtasiye malzemelerinin iadesinde hangi hesapları kullanmalıyız?

Dönem içinde alınan kırtasiye malzemelerinin iadesinde hangi hesapları kullanmalıyız?

2887
0

Dönem içerisinde gelen ürünün veya giderlerin iadesini yine ilgili hesaptan yapıyorum. Örneğin almış olduğum kırtasiye ürününü 740 hesap (a) 391 ilave edilecek KDV (a) ve 320 (b) yapıyorum. Sizce ilgili mevzuat açısından bir sıkıntı olur mu?

Aldığınız kırtasiye ürününü 150 hesaba kaydedilecek, kullandıkça 700’lü hesaplara aktaracaksınız. Bu malların iadesi ise 320(B) 150(A) 391(A) kaydı yapılır. 740 hesaptan iade olmaz.

Merkezi Ankara olan dernek, Marmara şubesi adıyla ayrıca derbis’e kayıtlı ve ayrı vergi numarası vardır. Merkez’den gelen para ile giderlerini (Toplantı, Aidat, Elektrik, Haberleşme vs.) karşılıyor. Ankara Merkezden gelen parayı ve üye aidat gelirlerini 600 hesap veya 602 hesaba mı atmalıyım, giderlerini KDV Dahil 770 hesapta mı takip etmeliyim?

600 hesap kullanılır. 602 hesap devletten alınan teşvikler için kullanılır.

Giderler için 770 hesabı kullanabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik30 Haziran tarihinden sonra yapılan kısa çalışma ödeneği başvuruları değerlendirmeye alınır mı?
Sonraki İçerikMali müşavirler pandemi dolayısıyla Resmi Gazete’deki asgari ücretler üzerinden indirim yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz