Ana Sayfa Vergi Dondurma satışlarında kullandığımız plastik kaplar için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    Dondurma satışlarında kullandığımız plastik kaplar için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

    635
    0

    XXXX avm sinde dondurma satışı yapan firmamız var. Bu dondurmaları ufak bardak şeklinde kâğıt kaplara koyup satmaktadır. Bu dondurma kaplarının Gekap beyannamesinde ürün olarak kompozit kâğıt-karton ağırlıklı içecek ambalajları içinde beyan etmemiz uygun olur mu?

    Dondurma kaplarının Gekap beyannamesinde ürün olarak kompozit kağıt-karton ağırlıklı içecek ambalajları içinde beyan etmeniz gerekir.

    Perde toptan satışı mükellef ürün poşetle geliyor aynı şekilde satışı oluyor? Perde imalatı yapıyor diktiği perdeyi poşete geçiyor veya streçliyor satışını yapıyor. Ama kullandığı poşetlerin veya streçin girişi yok gekap verecek miyiz?

    Perdeci ürün satışında ambalaj malzemesi olarak poşet, streç veya diğer ambalaj kullanıyor ise Gekap beyannamesi vermelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDünya Bankası’nın Türkiye Ekonomik İzleme Raporunda Türkiye ekonomisinin 2021 yılında %5 büyüyeceği tahmin ediliyor
    Sonraki İçerikDar mükelleflerin menkul sermaye gelirleri üzerinden stopaj yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz