Ana Sayfa Haberler Dokuz AB’ye Üye Devlet hava taşımacılığının vergilendirilmesini istedi

Dokuz AB’ye Üye Devlet hava taşımacılığının vergilendirilmesini istedi

618
0

Dokuz AB’ye Üye Devlet hava taşımacılığının vergilendirilmesini istedi

Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu ETAF’ın haberine göre, 7 Kasım 2019 tarihinde, Hollanda, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Fransa, İtalya, Lüksemburg ve İsveç Maliye Bakanları, hava taşımacılığı vergisinin yeniden hazırlanması için ortak bir bildiri imzaladılar. Ülkeler grubu, hava taşımacılığının çevre üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve küresel olarak CO2 emisyonlarının %2,5’ine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, hava taşımacılığının tüketim vergilerinden muaf tutulduğunu, uluslararası uçuşlarda KDV alınmadığını ve koordineli bir bilet vergisi bulunmadığını vurguladılar. Bundan önce Mayıs ayında Hollanda’nın önderliğinde, trenler gibi daha az kirletici taşıma modları ile aradaki farkı azaltmak amacıyla 2021’den itibaren uçak biletlerini vergilendirmeye hazır olduklarını açıklamışlardı.


Kaynak: Avrupa Vergi Danışmanları Federasyonu – ETAF / Link: https://www.etaf.tax/index.php/newsarea/153-weekly-tax-news-12-november-2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMevsimlik işçilere ve kampanya kapsamında bir yıldan az süren işlerde çalışanlar yıllık ücretli izin alabilir mi?
Sonraki İçerikYurt dışı üretici fiyat endeksi aylık %1,17 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz