Ana Sayfa SGK Doğum sonrası yarım çalışmayı SGK’ya nasıl bildirmeliyim?

Doğum sonrası yarım çalışmayı SGK’ya nasıl bildirmeliyim?

744
0
Doğum sonrası yarım çalışma ödeneğini SGK’ya bildirim yaparken neye dikkat etmeliyiz?

İşverenler Doğum Sonrası Yarım zamanlı çalışmayı tercih eden çalışanların eksik gün bildirimini yaparken SGK E-Bildirge sisteminde dikkat etmeleri gerekiyor.

Özellikle doğum istirahatinden sonra yarı zaman çalışanlarda eksik gün nedeni sehven “13” Diğer Nedenler seçilmekte olup İŞKUR tarafından ödenen yarım çalışma ödeneği bu nedenle ödenememekte olup hem ilgili SGK Merkez Müdürlüğüne hem de İlgili İŞKUR Şube Müdürlüğüne dilekçe verilerek Eksik Gün Nedeni düzeltilmek zorunda kalabilirsiniz.

Bu nedenle özellikle doğum istirahatinden sonra yarı zaman çalışanlarda Eksik Gün Nedeni olarak “24” Yarım Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler seçeneği seçilmelidir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yarım çalışma ödeneğini alırken sağlık hizmetlerinden faydalanabilir miyim?

Yarım çalışma ödeneğinin kesildiği haller nelerdir?

Yarım çalışma ödeneğimi nereden ve nasıl alabilirim?

 

Önceki İçerikSerbest Meslek Mensupları vekaletname ile yetki ve sorumluluklarını devir edebilir mi?
Sonraki İçerikToplam doğurganlık hızı 1,99 çocuk oldu – 2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz