Ana Sayfa SGK Doğum öncesi ve doğum sonrası raporları SGK sisteminden onaylanmalı mıdır?

    Doğum öncesi ve doğum sonrası raporları SGK sisteminden onaylanmalı mıdır?

    Her iki dönemin toplamı tek bebek doğumlarında 112 günü, çoğul bebek doğumlarında 126 günü aşamayacaktır. 

    2505
    0
    28.12.2020 izin başlama, tahmini doğum tarihi 18.01.2020 tarihli iş göremezlik raporu elime ulaştı. Bunlarla ilgili bildirimler ne şekilde yapılmalıdır. Ayrıca sgk bildirimde hangi kod seçilecek prosedür ne şekilde olmalıdır?

    Doktor, gebe personele doğum öncesi raporunu matbu olarak verir. Bu raporda istirahat başlangıç tarihi yazılıdır ancak bebeğin doğum tarihi ve raporun sonlanacağı tarih henüz netleşmediği için bu kısımlar boştur. İşçi bu raporu işverenine vermelidir. 

    Ancak raporun matbu olarak verilmemesi de mümkündür. Bu durumda sağlık kuruluşunun SGK sistemine online olarak girilen bildirimi dikkate alınır. Online olarak giriş yapıldığında işverenin SGK’ da kayıtlı e-posta adresine sağlık kuruluşunun raporu sisteme girdiğine ve işverenin onaylaması için beklediğine dair bilgilendirme maili gelmektedir. Raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23’üne kadar işveren bu raporun onayını SGK sistemi üzerinden vermelidir. 

    Sadece onay vermek analık parasının alınması için yeterli olmayıp aynı zamanda SGK sistemi üzerinden çalışılmadığına dair giriş ekranından raporun girişinin yapılması veya e-bildirge ’de “sigortalı istirahat süresince çalışmamıştır” seçeneğinin işaretlenmesi gereklidir. Doğum gerçekleşmesi ile doğum öncesi rapor son bulacak ve bebeğin doğum tarihi itibari ile doğum sonrası rapor başlayacaktır. Her iki dönemin toplamı tek bebek doğumlarında 112 günü, çoğul bebek doğumlarında 126 günü aşamayacaktır. 

    Doğum öncesi olarak başlatılan raporun, bebeğin doğumu itibari ile sonlandırılması ve doğum sonrası raporunun başlatılarak rapor bitiş tarihinin ilk verilen raporun üzerine doktor tarafından işlenmesi esastır. Bu işlen raporun kapatılmasını ifade etmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEuro Alanı’nda Aralık ayında öncü verilere göre tüketici enflasyonu bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %0,3 azaldı
    Sonraki İçerikİstanbulluların Aralık ayındaki stres seviyesi 10 üzerinden 7.4 olarak ölçüldü

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz