Ana Sayfa SGK Doğum izninde olan personelimizi şubelerimiz arasında nakil edebilir miyiz? Nakil işlemi yaparsak...

    Doğum izninde olan personelimizi şubelerimiz arasında nakil edebilir miyiz? Nakil işlemi yaparsak doğum raporu ücreti alabilir mi?

    Sürekli rapor alarak emekli olanlar için yeni rapor almaya gerek var mı?, Vergi indirim raporu bittikten sonra gelir vergisi normal kesintiye mi geçecek? İşyeri naklinde Doğum izninde olan kişilerin durumu ne olacak? Kısa Çalışma ödeneği süreleri Kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?

    815
    0

    Firma 30.10.2020 tarihi itibarı ile şubesini tamamen kapatacaktır. Doğum izninde olan birini merkeze nakledecektir. Doğum izninde olan başka birini işten çıkaracaktır. Çalışan bir kişi merkeze nakledilecek kısa çalışma ödeneği alan kişileri çıkaracak veya nakledecek doğum izninde olan kişinin yeni yerde kalan doğum izni devam eder mi?

    Doğum izni sırasında nakledilen işçinin raporunun her iki şube merkez tarafından onaylanması gerekmektedir. Aksi halde işgöremezlik ödeneği alamayacaktır.

    İşçi pandemi ücretsiz izin ya da kçö kapsamında izinde ise bu süreler kıdem hesabında yargı kararlarına göre dikkate alınmalıdır. İşyeri sicil numarası değişikliği olan işçinin kçö devam etmemektedir.

    Vergi indirim raporu alan ve emekli olan personel SGDP olarak emekli statüsünde emekli oldu.

    Ancak raporu 1 Yıllık rapor süresi doldu. Herhangi bir rapor getirmediğinden vergi indirimini kapattım normal vergi kesiyorum. Ancak personel vergi indirimli emekli olmuştu. SGDP giriş yapmıştım. Şimdi raporu yenilemeyince ne yapmamız gerekiyor?

    Engellilerin vergi indiriminden yararlanması için raporu olması şarttır.

    Engel sürekli bir engel ise yeni rapora gerek yoktur eski rapor hükmünü korur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkim Ayına İlişkin Yaşlı ve Engelli Aylıkları ile Evde Bakım Ödemeleri Vatandaşların Hesaplarına Yattı
    Sonraki İçerikMücevherat ve Kıymetli Taşlar sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz