Ana Sayfa Çalışma Hayatı Doğum izninde olan bir personel kısa çalışma ödeneği almaya devam eder mi?

    Doğum izninde olan bir personel kısa çalışma ödeneği almaya devam eder mi?

    823
    0
    KÇÖ başvurusu yapılan bir işçi; dışarıdan başka bir ltd’nin % 13 (3-4 çalışanı olan; zararda olan bir ltd…) hissedarı imiş. KÇÖ çıkarsa İŞKUR sonradan bu parayı yasal faiziyle geri ister mi? 

    İşkur KÇÖ bedelini faiziyle geri istemez. 


    01/04/2020 tarihinden itibaren kçö haftada 45/45 faydalanan bayan için doğumuna 4 ay kalmış. Ocak ve Şubat 2021 de kçö ödeneğinden faydalanacaktır. Doğum öncesi ve doğum sonrası istirahat ödemesi alabilir mi?

    Kısa çalışma ödeneği kapsamında olmak analık iznine ve analık ödeneğine engel teşkil etmemektedir işçinin doğum iznine ayrıldığı tarihe kadar kısa çalışma ödeneği alır. 

    Doğum izni ile kısa çalışma ödeneği kesilir ve analık ödeneği bağlanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK Emeklilik Yaş Hadlerinden İndirim Yapılması
    Sonraki İçerikBir hizmetin, hizmet ihracatı kapsamına girmesi için gereken şartlar nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz