Ana Sayfa Çalışma Hayatı Doğum izini biten bir kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    Doğum izini biten bir kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    507
    0
    Çalışanımızın doğum izni 15 Aralık’ta bitmektedir. Son 3 yılda 450 gün ve doğum izni öncesi 60 gün şartını taşımaktadır. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir mi?

    Belirtmiş olduğunuz şartları taşıması durumunda kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir.


    Kısa çalışmadan normal çalışmaya dönüp 3 aylık 7252 teşvikinden yararlandık. 3 aylık sürenin 6 aya uzatıldığına dair odamızda bir açıklama oldu. Ama sgk da son yararlanma yine 2020/10 dönemi olarak gözüküyor. Nasıl bir işlem yapmalıyız?

    Açıklama Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmî Gazete ‘e oldu ve odamız bu bilgiyi sizlere duyurdu. SGK teşvik sistemini güncellendiğinde yararlanma sürelerindeki uzama da sisteme yansımış olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHazine ve Maliye Bakanlığı: Dünya ortalamasının oldukça altında bir borçluluk oranına sahibiz
    Sonraki İçerikSatınalma gücü paritesine göre kişi başına GSYH endeksi 2019 yılı sonuçlarına göre 27 AB ülkesi ortalaması 100 iken, bu değer Türkiye için 59 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz