Ana Sayfa Ekonomi Doğalgaza konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam geldi

Doğalgaza konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam geldi

701
0

Doğalgaza konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam geldi

Reuters’ın duyurduğu haberde, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) doğalgaza bugünden itibaren geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 zam yaptığı bildirildi.

Reuters’a bilgi veren sektör kaynakları, maliyet artışına bağlı olarak BOTAŞ’ın tarifeleri 1 Ekim itibariyle yeniden belirlediğini ve yeni tarifelerin ilgili birimlere iletildiğini kaydetti.BOTAŞ, ağustos ve eylül aylarında da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam yapmıştı.

Yetkililer, maliyet artışına bağlı olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) da elektrik tarifesini artırabileceğini belirtiyorlar.


Kaynak:Sputnik
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karen Audit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMerkez Bankaları Altın Topluyor
Sonraki İçerikGrafik Üzerinde Değişken Maliyet,Sabit Maliyet ve Toplam Maliyet (Ekonomi ve Finans) (Mikroekonomi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz