Ana Sayfa Şirketler Disney 21st Century Fox’u Satın Aldı

Disney 21st Century Fox’u Satın Aldı

1046
0

Amerika Birleşik Devletleri merkezli eğlence sektörü devi Walt Disney, 21st Century Fox’un çoğunluk hisselerini 52.4 milyar Dolar’a satın aldığını açıkladı. Fox’un sahibi Rupert Murdoch hisselerini satmayacağını ve Fox haber kanalını yeni bir şirkete dönüştüreceği ifade edildi.

Fox’un farklı alanlarda ilerlemek istediği için maliyeti daha yüksek olan sinema ve televizyon bölümlerini Disney firmasına sattığı belirtildi. 1935 yılında kurulan 20th Century Fox, Yıldız Savaşları serisinin ilk filmini çeken ve dünyanın en yüksek hasılatını elde eden Avatar filminin de yapımcılığını yapan firma. Disney bu gelişmeyle internet üzerinden içerik sağlayan firmalarla rekabet edebilecek.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikHisse Bazlı Ödemelere İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (Tfrs 2) Hakkında Tebliğ Yayımlandı!
Sonraki İçerikSigorta Sözleşmelerine İlişkin Türkiye Finansal Raporlama Standardı Tebliği Yayımlandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz