Ana Sayfa Muhasebe Dışarıya yaptırılan etiket işlemlerinde KDV Tevkifatı olmalı mıdır?

Dışarıya yaptırılan etiket işlemlerinde KDV Tevkifatı olmalı mıdır?

1524
0
Dışarıya yaptırılan etiket işlemlerinde KDV Tevkifatı olmalı mıdır?

Etiket imalatı yapan bir firmamız dışarıya baskı için etiket veriyor ve karşı firma bize faturayı normal KDV ile kesiyor. Tevkifatlı kesmeme sebebi olarak da biz etikete boya kullanıyoruz diyorlar.
Fatura tevkifata tabi değil midir?

Deriden mamul giyim eşyalarına ilişkin fason işler de dahil olmak üzere fason tekstil ve konfeksiyon işleri (perde, halı, mobilya kumaşı ve örtüsü, havlu, oto koltuk kumaşı, çuval ve benzerleri ile bunların imalinde kullanılacak iplik veya kumaşa verilen fason hizmetler dahil),

– Fason çanta, kemer, cüzdan ve benzerleri ile ayakkabı (terlik, çizme ve benzerleri dahil) dikim işleri (söz konusu malların dikimi dışında tadil ve onarım şeklinde ortaya çıkan hizmetler hariç)

– Bu işlerle ilgili aracılık hizmetleri girmektedir. Fason imalatın şartı, imal edilecek mal ile ilgili ana hammadde başta olmak üzere hammaddelerin fason iş yaptıranlarca temin edilmesidir.

Bu çerçevede, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki boya, apre, baskı ve kasarlama işlerinde, boya ve kimyevi maddelerin işi yaptıranlar tarafından temin edilip, bu işleri yapanlara verilmesi halinde tevkifat uygulanacak; boya ve kimyevi maddelerin bu işleri yapanlar tarafından temin edilip kullanılması halinde tevkifat yapılmayacaktır.

YUKARIDAKİ AÇIKLAMALARDAN DA GÖRÜLECEĞİ GİBİ TANIMLAMALAR DA “ETİKET” GEÇMEMEKTEDİR. KDV TEVKİFATI UYGULANMAZ.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Öğrenci servis taşımacılığında KDV tevkifatı var mıdır?

Metal işçiliklerde KDV tevkifatı uygulanır mı?

İş gücü kiralamalarında KDV tevkifatı var mı?

 

Önceki İçerikGelecek Etik ile Gelecek – Panel – 28.05.2018
Sonraki İçerik30 Haziran 2019 Tarihi İtibarıyla Hazine Alacak Verileri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz