Ana Sayfa Muhasebe Dışarıdan personel hizmeti aldığımız firmadaki çalışan personelin işten çıkışında düzenlenecek faturada KDV...

Dışarıdan personel hizmeti aldığımız firmadaki çalışan personelin işten çıkışında düzenlenecek faturada KDV olacak mı?

935
0

Temizlik şirketinden personel desteği alan firmayız. Çıkışı gerçekleşen personelin ihbar tazminatı bedeli KDV’siz olarak fatura edildi. Faturayı KDV’siz düzenlemek doğru bir işlem midir?

Yanlış bir işlemdir. Düzenlenen fatura hizmet faturası olup KDV hesaplanması gerekir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşin sahibi ana firma, kendisine bağlı alt taşeronun SGK dosyasını kapatabilir mi?

 

 

 

Taşeron Firmada Çalışan İşçi Ücretini Alamazsa Ne Yapmalıdır?

 

 

 

İşçinin Farklı Taşeron Firmalarında Çalışması Halinde İzin Nasıl Kullandırılır?

 

 

 

Önceki İçerikSMMM – Stajdan Sayılan Haller
Sonraki İçerikAvrupa’da Ocak ayı enflasyonu arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz